U bent hier: Home › Jeugdzeilen › Jeugdzeilen

Wie zijn die zeehelden?

Zeilen is leuk! En zeilen op een snelle catamaran op zee eigenlijk nog veel leuker. Wij, van de KZVW, kunnen jou wel vertellen dat het uitermate gaaf is. Dat een catamaran wel meer dan 40 kilometer per uur kan varen. Dat  in de trapeze staan kicke is.

Maar aan verhalen heb je waarschijnlijk niets. Je wilt het voelen. Toch?

Die kans kan je nu krijgen bij de KZVW, de Wassenaarse catamaranclub. We hebben een heel soepel programma opgezet dat je aan alle kanten goed voorbereidt op het ultieme gevoel. Het besturen van je eigen cat!

Voor meer info: www.catamaranschool.nl
School was nog nooit zo leuk!

Het programma

Het Jeugdzeilprogramma bestaat uit vijf niveau’s. Op elk niveau leer je uiteraard meer. Je begint met de theorie en het leren van de onderdelen van de boot. Klinkt wellicht suf, maar als jij niet weet wat een Cunninghamhole is, dan heb je met 40 kilometer per uur heel wat uit te vogelen....

Zoals gezegd, elk  niveau een stap hoger. Je begint als bemanningslid en groeit door naar volwaardig fokkenist. Daarna maak je een sprong naar het betere manouvreerwerk; aan het roer. Stap voor stap leer je hoe een cat beweegt en hoe ze reageert op jouw ‘touch’. Onder begeleiding ga je met de cat het water op en leer je afvaren, overstag gaan, gijpen en op het strand aankomen.

Ondertussen leren we je op de wal meer overstroming, wedstrijdzeilen en onderhoud van de boot. Zo kom je alles te weten over de cat en ben je echt klaar voor het echte werk: zelf zeilen zonder begeleiding.

Dat gaat echter niet zomaar. Omdat veiligheid altijd het eerste komt is de opleiding opgedeeld. De eerste drie niveau’s zijn deel 1 van de cursus. Je kan daarna mee als volwaardig bemanningslid. Niveau 4 en 5 vragen meer inzicht, zeiluren, motoriek, kracht en coordinatie. Daarom moet je eerst deel 1 afronden en uren op het water gaan maken. Daarna kan je beginnen aan deel 2. Uiteraard in overleg met de Commissie Jeugdzeilen.

Zij zijn jouw instructeur op de wal en op het water. Varen naast je met de motorboot en bepalen of jij een niveau af kan ronden. De instructeurs zeilen zelf al jaren op een cat en hebben ervaring met les geven. Hun kick is om te zien hoe goed jij kan worden!

Wanneer

De opleiding vraagt van beide kanten inzet. Vrijblijvendheid daar houden we niet van... We gaan er dan ook van uit dat als je wilt komen zeilen, je alle dagen komt trainen. Zo halen we er samen uit wat er in zit!

Cursus van 6 zondagen start op de volgende datum: 1 september t/m 6 oktober 2013 (ochtend of middag)

Elke keer ben je een uur of vier op de club. Aan de wal voor theorie en op het water.  Per cursus zijn er 4 tot 8 deelnemers.


Kosten

Omdat een catamaran geld kost, maar we je ook niet elke dag willen laten werken, houden we de kosten beperkt. De cursus kost €245,- en € 225,- als je al eerder een cursus hebt gevolgd. Daarna kan je Jeugdlid worden van de KZVW voor €80,- per jaar.  Een eigen boot is niet nodig, je zeilt op één van onze jeugdboten en wellicht soms mee met leden. Wil je zelf zeilen dan kan dat in het weekend buiten de lesuren als je jeugdlid bent. Wij zorgen er dan voor dat de motorboot in de buurt is om een oog in je zeil te houden.

Als je 18 bent geworden word je gewoon lid van de KZVW.


What else

Cat varen is een zware sport en vraagt fysiek veel van je. Omdat het op zee is, spelen stroming en golven ook mee. Daarom kan je alleen deelnemen als je een A en B zwemdiploma hebt. Het is handig als je al een beetje kan zeilen. Ook gaan wij er van uit dat je verzekerd bent. Ook al zal er nooit wat misgaan, better safe...

De KZVW heeft kleding en uitrusting beschikbaar. Beter is het echter om je eigen spullen te hebben, zo leer je er goed mee om te gaan en blijven ze in goede conditie. Watersport Scheveningen, Zeilshop Mol en Hobie Nederland hebben prima spullen!

Heb je vragen? Wil je meer weten? Check www.catamaranschool.nl

Kom dan langs bij ons op het strand en vraag naar iemand van het Jeugdzeilen of vul onderstaand contactformulier in.

*: Moet ingevuld worden

*
*
*
*
*

Tot snel!

Namens Team Jeugdzeilen,

Wouter van Raay () en Rolph Spaas (secretaris@kzvw.nl – 06 46250889)


   Abonneren op mij op YouTube  


Nieuws
Nieuwsarchief
Veiligheid
Bestuur
Huisregels
Kitesurfen
Forum
Evenementen
Agenda
Evenementenoverzicht
Jeugdzeilen
Zeilweken
Wedstrijdzeilen info
Uitslagen
Handige documenten
Trim tips
Zeilerspool
Lid worden / opzeggen
Tarieven 2017
Aanmeldingsformulier
Webcam
Fotoalbums
Films
Home
Location
Join the KZVW
Tariffs 2017
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...